Annales ragusini anonymi item Nicolai de Ragnina - Ranjina Andretić, Nikša; Nodilo, Natko (Monumenta spectantia historiam Slavorum meridionalium, 1883)
Srednjevjekovni povijesni izvori za Dubrovačku Republiku.