Zrcalo talijanstva u Dalmaciji : razor i prosutak Dalmaciji u njezinim učionicam - Grubković, Jakov ([s. n.], 1861)
Knjiga je pisana sočnim narodnim jezikom i bujnim stilom protiv talijanizacije Dalmacije.