Odgovor "Pozoru" na članak "Odziv g. E. Kvaternika" u 108. br. sadržan - Kvaternik, Eugen ([s. n.], 1862)
U povodu pisanja u "Pozoru" i prigovora upućenih Kvatemiku da ne radi za jugoslavensku ideju; o političkim prilikama u Hrvatskoj, o stavu Kvaternika prema Rusiji odnosno prema Srbima.