Commissiones et relationes Venetae - Ljubić, Šime, povjesničar (Monumenta spectantia historiam Slavorum Meridionalium ;, 1876)
Izvještaji mletačkih diplomata koji se odnose na Južne Slavene. Sakupljeni iz mletačkih arhiva.