Karakteristične veličine preoblikovanja i materijala pri visokotemperaturnoj termomehaničkoj obradi : doktorska disertacija - Križanić, Rade (R. Križanić, 1995)
Sažetak: Rad obuhvaća istraživanja svojstava visokočvrstog zavarljivog konstrukcijskog čelika bainitnog tipa s posebnim osvrtom na deformacijski otpor. Prikazana su dosadašnja saznanja o razvoju konstrukcijskih čelika s osvrtom na moderne postupke proizvodnje i prerade te mogućnosti njihove primjene. Obrađena su mehanička svojstva i udarna žilavost promatranog čelika u zavisnosti od uvjeta termo-mehaničke obrade. Zahtjevana svojstva promatranog čelika u valjanom stanju postižu se na osnovu kemijskog sastava i termomehaničke obrade. Predloženi kemijski sastav i termomehanička obrada zadovoljavaju postavljenim zahtjevima.