Biološki prognostički faktori primarnog tumora i učestalost regionalnih metastaza kod karcinoma usne šupljine : doktorska disertacija - Uglešić, Vedran (V. Uglešić, 1995)
Sažetak: Rad je započet sa pretpostavkom da svi planocelularni karcinomi usne šupljine tijekom svog rasta metastaziraju u regionalne limfne čvorove vrata. Ispitivanjem smo željeli ustanoviti koji tumori tijekom svog razvoja rano metastaziraju, a kod kojih možemo očekivati da metastaziraju tek kada su lokalno uznapredovali. Rezultati su trebali odgovoriti na pitanja: za koje je tumore dovoljna terapija lokalna operacija primarnog tumora ? Kod kojih je tumora vjerojatno da će u praćenju metastazirati i za koje bi bila opravdana istodobna terapija primarnog tumora i vrata?