Kvazilinearne eliptičke jednadžbe i varijacijske nejednakosti Leray-Lionsovog tipa: precizne apriorne ocijene, Schwarzova simetrizacija i egzistencija rješenja : doktorska disertacija - Pašić, Mervan (M. Pašić, 1996)
Sažetak: Kao prvo, uvodimo i dokazujemo jedan novi točkovni usporedni princip za nelinearne obične diferencijalne jednadžbe. Na temelju toga, dobivamo glavne simetrizacijske rezultate, rezultate egzistencije i precizne apriorne ocjene u prostoru W ([omega]) L ([omega]), za rješenja kvazilinearnih eliptičkih parcijalnih diferencijalnih jednadžbi Leray-Lionsovog tipa. Na dalje, dokazujemo neke usporedne rezultate za pripadni simetrizirani problem koji ovisi o jednom pozitivnom parametru. Tada pomoću tih rezultata i Schwarzove simetrizacije, dobivamo ovisnost asimptotskog ponašanja u prostoru W ([omega]) L ([omega]) za rješenja u općenitog [epsilon] - problema, koji je pridružen Leray-Lionsovim operatorima, o asimptotskom ponašanju jednog niza realnih brojeva [lambda] .