Međudjelovanje strategije razvitka i strukture prerade drva : doktorska disertacija - Pavelić, Jurica (J. Pavelić, 1996)
Sažetak: Cilj disertacije je sustavno i znanstveno utvrđivanje problema međudjelovanja strategije razvitka i strukture prerade drva u Hrvatskoj. U definiranju problema korištene su intuitivne znanstvene metode za koje sam se odlučio studijem velikog broja autorskih naslova iz strane i naše stručne i znanstvene literature. Polazna točka bila je da govorim o znanstvenom radu ako se znanstvenim metodama problem definira i ako ga se znanstvenim metodama riješi ili utvrdi da je nerješiv. U glavi 1. dat je elementarni kritički osvrt na dosadašnju strategiju i prikazane su slabosti tih strategija. Glava 2. bavi se problematikom istraživanja međudjelovanja promjena strategije na strukturu prerade drva.