Značenje regija nukleolarnih organizatora kao dijagnostičkog i prognostičkog čimbenika u sarkomima maternice : doktorska disertacija - Babić, Damir, liječnik (D. Babić, 1996)
Sažetak: Kvantitativna morfometrijska analiza izvedena je na parafinskim blokovima tumorskog tkiva 103 bolesnice s mezenhimalnim tumorima maternice. Analizirano je 13 mioma i 90 malignih tumora: 33 mišićna (8 tumora glatkih mišićnih stanica nepoznatog malignog potencijala, 25 lejomiosarkoma), 27 sarkoma endometralne strome (7 niskog malignog potencijala, 20 visokog malignog potencijala), te 30 malignih miješanih Muellerovih tumora (21 homologni i 9 heterolognih).