Postupak procjene inklinacije frontalnih zubi i okluzijske ravnine u odnosu na individualnu međučeljusnu relaciju : doktorska disertacija - Lapter, Marina (M. Lapter, 1996)
Sažetak: Suvremeni pristup u protetskoj rehabilitaciji teži za sve znatnijim poštivanjem individualnih morfoloških osobitosti, posebice prilikom procjene visine zagriza definiranog veličinom međučeljusnog kuta, te inklinacije okluzijske ravnine, kako bi se postigli takvi međučeljusni odnosi koji su sukladni individualnim morfološkim karakteristikama. Istraživanje je poduzeto sa svrhom da se: - na rentgenskim slikama 80 eugnatih ispitanika trajne kompletne denticije naše pupulacije analizom 10 izdvojenih rentgenkefalometrijskih parametara utvrde njihove srednje vrijednosti i osnovne mjere varijabilnosti koje će poslužiti kao orijentacijske vrijednosti pri rekonstrukciji inklinacije okluzijske ravnine i postave frontalnih zubi u protetskoj rehabilitaciji potpuno bezubih pacijenata;