Poopćena koherentna stanja algebri SU(1,1) i SUq(1,1) i njihova primjena : doktorska disertacija - Črnugelj, Josip (J. Črnugelj, 1995)
Sažetak: Proučavaju se poopćena koherentna stanja algebri SU(1,1) i SUq(1,1). Nakon razmatranja osnovnih svojstava ovih grupa daje se pregled različitih definicija standardnih koherentnih stanja i veze među njima. Skup koherentnih stanja postepeno se proširuje, te se razmatraju stisnuta koherentna stanja, q-deformirana koherentna stanja i poopćena koherentna stanja. Veličine čije vrijednosti se određuju u pojedinim koherentnim stanjima su: raspodjela čestica, srednji broj čestica, korelaciona funkcija drugog reda i stisnutost stanja. Izvode se opće formule kojima se određuju te veličine u q-deformiranim koherentnim stanjima. Iste veličine određuju se u stisnutim koherentnim stanjima i u poopćenim koherentnim stanjima.