Utjecaj različitih količina vitamina A i E na odlaganje i kakvoću masti u tkivima pilića u tovu : doktorska disertacija - Mas, Nora (N. Mas, 1996)
Sažetak: Utjecaj povećanih količina vitamina A i E u hrani na odlaganje i kakvoću masti u tkivima istražen je u fiziološkim i stresnim uvjetima držanja na ukupno 490 pilića tovnih linija Hybro. U prvom pokusu provedenom na 210 pilića (kontrolna i 6 pokusnih skupina) držanih u fiziološkim uvjetima kontrolna skupina pilića bila je hranjena komercijalnim starterom i finišerom koji je u kilogramu hrane sadržavao normama propisane količine vitamina A i E (12500 i 10000 i.j. vitamina A, 30 i 25 i.j.vitamina E).