Složenost metoda silaska za polinomne jednadžbe : doktorska disertacija - Singer, Saša (S. Singer, 1996)
Sažetak: Jedan od klasičnih problema analize složenosti algoritama je analiza algoritama za nalaženje nultočaka polinoma. Metode silaska nalaze nultočke kompleksnog polinoma p, minimizirajući njegovu apsolutnu vrijednost /p/. Unatoč njihove jednostavne geometrijske interpretacije, do sada nije bila analizirana njihova aritmetička složenost. U ovom radu, analizira se sekvencijalna i paralelna složenost nekih metoda silaska. Pokazuje se da originalne formulacije tih metoda imaju eksponencijalnu složenost u ovisnosti o stupnju polinoma p. Također, Kallenbergerova metoda silaska modificirana je tako da ima, u najgorem slučaju, polinomnu složenost. To dokazuje da su metode silaska usporedive po efikasnosti s najpoznatijim globalno konvergentnim metodama. Ovo proširuje novije rezultate Shuba, Smalea, Pana, Binija i ostalih, na klasu metoda silaska.