Automorfizmi i konstrukcije troravnina : doktorska disertacija - Mandekić-Botteri, Vinko (V. Mandekić-Botteri, 1995)
Sažetak: U disertaciji se proučava djelovanje involucija i izgradnja pripadnih staznih struktura na troravninama reda [ 9. Konstruiraju se, bez pomoći računala, sve moguće stazne strukture. Pri tom se vrlo učinkovito koristila metoda ispitivanja konzistentnosti izgrađenih dijelova strukture, u kojima se pojavljuje maksimalna ili minimalna gustoća s obzirom na istaknute točke nacrta, prema još neizgrađenom dijelu stazne strukture.Posebice su klasificirane sve troravnine (45,12,3) na kojima djeluje involucija s maksimalnim brojem (15) stalnih točaka. Nakon provedene eliminacije međusobno izomorfnih struktura u tom je slučaju ostalo pet međusobno neizomorfnih struktura. Indeksiranjem tih struktura uz pomoć računala dobiva se 28 neizomorfnih nacrta, od kojih je 26 samodualnih, a dva su međusobno dualna.