Pouzdanost i raspoloživost elektroenergetskog sustava pri operativnim planiranjima rada : doktorska disertacija - Klepo, Mićo (M. Klepo, 1996)
Kratki sadržaj: U radu se postavlja i rješava problem cjelovitog sadržajnog i metodološkog uključivanja pouzdanosti i raspoloživosti elektroenergetskog sustava u sustave kratkoročnog, srednjoročnog i dugoročnog planiranja eksploatacije, tj. u sustave operativnog planiranja pogona. Obradom su obuhvaćena sva moguća stanja proizvodnih objekata sustava, kako stanja kvarova pri startu i trajnih kvarova, kvarova tijekom postojanja potrebe za pogonom ili bez nje, popravaka, remonta, održavanja, tako i stanja pripravnosti za pogon u hladnoj i rotirajućoj ili vrućoj rezervi, odnosno pogona u baznom, prijelaznom ili vršnom dijelu dijagrama opterećenja.