Stridon i Zrin - Florschütz, Josip (C. Albrechta (Jos. Wittasek), 1902)
O Stridonu, rodnom mjestu sv. Jeronima koje se po piščevu mišljenju nalazilo na mjestu grada Zrin; na zadnje 2 str. dodatak koji sadrži i tekst članka "Nešto o rodnom mestu svetoga Jeronima (Hieronyma)" koji je pretiskan iz Danice br. 25 od god. 1843.