Pogrebna pesem pilkov pod Siskom A.D. 1593. - Lovrenčić, Ivan, slikar (1979)
U dnu kompozicije je žrvanj u kojeg su ubaćena ljudska tijela. U pozadini su oblaci iz kojih kiši, dok okolo lete ptice. Desno dolje je vodenica