Projektiranje integralnog bolničkog informacijskog sustava s metodologijom integracije ekspertnih sustava : doktorska disertacija - Antoliš, Krunoslav (K. Antoliš, 1996)
Sažetak: Temeljna težnja ovoga rada je dati znanstveno-stručni doprinos razvoju metodologije projektiranja integralnih bolničkih informacijskih sustava (IBIS-a) i to prije svega s aspekta projektiranja. U radu jetako predložena i obrazložena metodologija projektiranja IBIS-a putem višestrukih semantički raznovrsnih dekompozicijskih višekoračnih tehnika te njihova integracija u svrhu dobivanja optimalnih strukturalnih informacijskih rješenja, što je i konkretnim primjerom potkrepljeno. Usporednom rasčlambom postojećih metodologija projektiranja ukazao sam na prednosti i nedostatke pojedenih metodologija u samoj implementaciji u bolničkom okruženju, a posebice je važan doprinos ovoga rada i u projekturanju metodologije dijagnosticiranja trenutnog stanja bolničkog informacijskog sustava, poradi početnog odabira projektne metodologijske tehnike,