Novi pristup regionalnom razvoju u Hrvatskoj : doktorska disertacija - Maleković, Sanja (S. Maleković, 1997)
Sažetak: Osnovni je predmet istraživanja ove disertacije proučavanje pristupa razvoju "odozdo",koji se posljednjih godina pokazao kao izuzetno uspješan prilikom poticanja industrijskog restrukturiranja i gospodarskog oživljavanja europskih "uspješnih" regija. Znanstveni doprinos teze sastoji se u analiziranju aktualnih koncepata, modela, instrumenata i mjera za poticanje regionalnog razvoja u zemljama zapadne Europe, te u naznaci: 1. razloga uslijed kojih je preporučljivo opredjeliti se za pristup razvoju "odozdo" u regionalnom razvoju Hrvatske, kao i 2. konkretnih smjernica i mjera industrijske, regionalne, tehnološke i gospodraske politike koje je potrebno primjenjivati u Hrvatskoj za poticanje regionalnog razvoja. Na početku rada analizirane su osnovne postavke pristupa razvoju "odozdo" regionalnom razvoju, iskustva s njegovom primjenom,