Recursive enumeration of combinatorial quantities in chemistry : Doctoral Thesies - Babić, Darko, kemičar (D. Babić, 1995)
Prošireni sažetak: U tezi se razmatra rekurzivno izračunavanje kombinatornih veličina od značaja u kemiji. U prvom poglavlju je prikazan kratki pregled kombinatornih problema koji se javljaju u kemiji. Posebno su definirani rekurzivni postupci i prikazana najvažnija svojstva homogenih linearnih rekurzivnih ralacija koja su potrbna u daljnjem razmatranju. U tezi su razmatrana tri tipa rekurzivnih postupaka. Najprije su u drugom poglavlju izvedene rekurzivne relavije za račun kombinatornih veličina za polimere. Razmatrani su posebno polinom sparivanja, broj Kekuleovih struktura, Hosoyin indeks i algebarski strukturni broj. Polinom sparivanja značajan je kao osnova za model za rezonancijsku energiju konjugiranih sustava (tzv. topološki rezonancijski model).