Vrijednost kontinuiranog praćenja serumskih koncentracija proteina akutne faze i oligoelemenata u Crohnovoj bolesti : doktorska disertacija - Krznarić, Željko, liječnik (Ž. Krznarić, 1997)
Sažetak: Ciljevi ovog istarživanja bili su procjena vrijednosti različitih laboratorijskih parametara kao pokazatelja upalne aktivnosti Crohnove bolesti, te detekcija jednog ili više parametara koji bi mogli imati predikcijsku ulogu u procjeni kliničkog tijeka bolesti. U istarživanje je uključena skupina od 53 bolesnika s CB-om tankog crijeva, a randomizacija je učinjena iz Registra za upalne bolesti crijeva Zavoda za gastroenetrologiju KBC Zagreb. Stanje bolesti reevaluirano je u razdobljima od 2 mjeseca ili pri pojavi kliničkih znakova relapsa bolesti.