Heritabilnost i međuzavisnost uroda zrna i drugih važnih gospodarskih svojstava soje : doktorska disertacija - Krizmanić, Miroslav, agronom (M. Krizmanić, 1996)
Sažetak: Istraživanja provedena na 48 genetski različitih linija F5 i F6 generacije i kultivara soje podrietlom iz oplemenjivačkog programa Poljoprivrednog instituta u Osijeku, Agronomskog fakulteta u Zagrebu, te iz SAD-a, Francuske i Rumunjske. Pokusi su postavljeni u četiri ponavljanja okusnih parcela površine 11,25 m2 po slučajnom bloknom rasporedu na lokalitetu Osijek tijekom dvije godine. Pokusna parcela se sastojala od pet redi s međurednim razmakom od 45 cm, a sjetva je obavljena u povoljnom agrotehničkom roku na razmak unutar reda od 5 cm.