Paralelni algoritmi za probleme toka u mreži : doktorska disertacija - Nogo, Goranka (G. Nogo, 1997)
Sažetak: U radu se razvijaju tri nova paralelna algoritma, od kojih prva dva rješavaju problem maksimalnog toka u mreži, a treći problem optoka s minimalnim troškom. Dokazuje se korektnost algoritama i procjenjuje njihova vremenska složenost. Također se provodi detaljna eksperimentalna evaluacija algoritama. Rad se sastoji od četiri poglavlja i dodatka. U prvom poglavlju izlažu se osnovne teorije složenosti paralelnog računa, te se dokazuje tvrdnja koje će se koristiti u dokazima složenosti za konkretne algoritme. Kao model paralelnog računanja pretpostavlja se P-RAM. U drugom poglavlju razmatra se problem maksimalnog toka. Obrađuje se osnovni sekvencijalni algoritam koji se zatim paralelizira. Zatim se promatra modifikacija osnovnog algoritma, te pripadna paralelna verzija.