[Bogorodica s usnulim Isusom, svetim Josipom i Ivanom Krstiteljem] - Klović, Julije; Michelangelo Buonarroti (1540)
Sadržaj: u prvom planu lik Bogorodice u sjedećem položaju. Jednom rukom miluje usnulog Isusa u krilu, a drugom rukom drži knjigu. U pozadini desno lik Svetog Josipa, a lijevo Ivana Krstitelja. Ispod klupe pješčani sat kao simbol prolaznosti i smrti. Otvorena knjiga kao aluzija na starozavjetna proročanstva Isusove muke.
Naslov i ostali podaci preuzeti iz stručne prosube Milana Pelca kao i priložene stručne prosudbe povjesničara umjetnosti Adriana Darmona, eksperta za starije slikarstvo, Boulogne-Sur-Seine od 13. travnja 1999.
Crtež je izveden prema Michelangelovu originalu koji je vjerojatno nastao početkom četrdesetih godina 16. st.
Izložba 2012: ’’Julije Klović - najveći minijaturist renesanse’’, Galerija Klovićevi dvori, Zagreb (studeni 2012/siječanj 2013.)
Izvornik digitaliziran u razlučivosti 378 dpi u TIFF formatu (30,7 MB); CD 40a; GZAH9008klo2-03.TIFF
M-I-19. - Zagreb : NSK, 1999. - 1 negativ : kolor ; 120 mm
Provenijencija: Zbirka Dikeos (kolekcionar iz Lyona grčkoga porijekla).
Keywords: Isus Krist; Marija; Josip, -- sveti; Iohannes Baptista, -- sanctus; Krede; Crteži pisaljkom -- Hrvatska -- 16. st