Po moru - Tresić Pavičić, Ante ([s. n.], 1897)
Crtice o Jadranskom moru. Autor je putovao trinaest dana po obalama istočne i zapadne strane Jadrana s ciljem da napiše putopis koji bi probudio u čitatelju želju za morem.