Gospodarsko orudje i strojevi : sa 34 slika - Vučenović, Zlatko (Hrvatska knjižarnica, 1908)
Donosi nazive i fotografije poljoprivrednih strojeva kao i opis praktične upotrebe. U Dalmaciji je nabava ovih strojeva bila ispod prosjeka, što je pokazatelj u kakvom je stanju ratarstvo.