[Ženski akt u atelieru] - Benković, Mato (1945)
Ženski akt prikazan stojeći u poluprofilu. Lijeva ruka je na trbuhu, a desna je uzdignuta do glave koja je pognuta. Oko bokova je tkanina koja pada do stopala. Desno dolje u prvom planu se nalaze slike.