Studi slavi di letteratura ed arte - Car, Marko, književnik ([s. n.], 1890)
O Slavenima u XIX. st., i to: o Petru Petroviću Njegošu i o Gorskom vijencu, o Nikoli I. Petroviću Njegošu i o Balkanskoj carici, o Vuku Stefanoviću Karadžiću i srpskom narodnom pjesništvu, o Zmaju Jovanu Jovanoviću, Matiji Banu, Lavu Nikolajeviču Tolstoju i o ruskom slikaru Vasiliju Vasiljeviču Vereščaginu.