Ingomar Gruenauer: Die Mutter : musikalisches Kammerspiel nach Maxim Gorki : Hessisches Staatstheater, Wiesbaden, Spielzeit 1990/91 (Hessisches Staatstheater, 1990)
Sadržaj: prikazom dominira crveni nepravilni oblik iznad kojeg su vojnički šljemovi sa šiljcima. Ispod šljemova se naziru vojnici upala lica od kojih jedan drži bajonetu.