Grabrovo : Kraljevica - Krizman, Tomislav (1930)
Sadržaj: dijagonalni prikaz male morske uvale sa dijelom stepenaste obale iza. Na obali se nalaze dvije kuće, svaka sa molom ispred. Na molu u prvom planu ribar privlači barku k obali, na drugom stoji grupa ljudi iznad kojih se izdiže velika dizalica za izvlačenje brodova. U daljini na moru brod sa dva jarbola, iza obrisi dijela obale ili otoka. Prikaz također obuhvaća velik broj detalja na obali : raslinje - čempresi i drugo drveće, barke izvučene na kopno, mreže u moru.