Kritična povijest svete kuće Marijine u Loretu i njezini prenosi - Dujmušić, Dragan (Kuća dobre štampe (oo. kapucini), 1912)
O predaji kako je Marijina kuća bila iz Nazareta prenesena na Trsat, a zatim u Loreto.