Preko Sredozemnoga mora : sa 12 slika, geografskom kartom Sredozemnoga mora i sa slikom broda sa jedriljem (1884)
Opis gradova Hvara, Korčule, Dubrovnika te Boke kotorske iz perspektive pomorca. Ćudi mora najbolje poznaje mornar. Kako je opasna bura (uz kraj na kopnu), a kakva tek na moru, najbolje poznaju pomorski kapetani. U djelu su i lijepe slike starih brodova na jedra (grčka pentera, mletačka galija) i slike starih sredozemnih luka.