Prigodom 300 godišnjice rogjenja Ivana F. Gundulića. ([S. l.] : [s. n.], 1887)
O "srpstvu" Dubrovnika i Gunduliću.
Nasl. nad tekstom.
Na kraju teksta: U Dubrovniku o Božiću 1887. Dubrovačka omladina.
Sadrži i stihove.
Bibliografske bilješke uz tekst.
Keywords: Gundulić, Ivan