Odziv na poruku iz Beča - Folnegović, Fran, političar ("Hrvatska", 1890)
U povodu članka "Češko njemačka nagodba i Hrvatska" koji je objavljen u zadarskom Narodnom listu god. 29/1890, br. 8, 13, 14.; protiv gledišta u članku da se u Hrvatskoj stvori stranka većine radi "izmirenja" Hrvata i Mađara