Govor dra M. Laginje, zast. seoskih kotara zapadne Istre na carevinskom vieću u Beču : izrečen dne 17. maja 1894. prigodom razprave o proračunu ministarstva poljodjelstva - Laginja, Matko (Naša sloga, 1894)
Rasprava o proračunu ministarstva poljodjelstva na carevinskom vijeću u Beču.