Dell'annessione della Dalmazia alla Croazia e di Don Michele Pavlinović : appunti all'opuscolo di dottore de Pavissich: "Di Don Michele Pavlinovich" - Dragljanski, I. M. (s. n., 1894)
O djelu Vjekoslava Cezara Pavišića: Di Don Michele Pavlinović i o njegovim spornim stavovima o Pavlinoviću i o sjedinjenju Dalmacije s Hrvatskom i Slavonijom.