Nell Istria : con quindici illustrazioni dal vero - Gobbi Belcredi, Giacomo ([s. n.], 1895)
Putopis kroz istarske gradove Kopar, Piran, Buje, Grožnjan, Umag, Seget, Poreč, Rovinj, Bale, Vodnjan, Pulu i Trst. Sve prožeto tezom o talijanskom karakteru Istre i o superiornosti Talijana nad Slavenima na „intelektualnoj razini i u socijalnom položaju“.