Scampoli di storia patria - Benevenia, Lorenzo ([Zadar : s. n.], 1890)
O crkvi i samostanu sv. Nikole u Zadru, o crkvi sv. Krševana, o promjenama imena nekih crkava u Zadru, o nadgrobnim spomenicima u Sv. Krševanu i dr.
Preštampano iz časopisa Scintille ; anno 3/1888, no 1, 2, 4, 6-8, 10-12, anno 3/1889, no 13-14, 17, 18.
Bilješke iza svakog priloga.
Keywords: Dominikanci. -- Provincija Dalmacija -- Zadar -- Povijest; Franjevci. -- Provincija svetoga Jeronima u Dalmaciji i Istri -- Zadar -- Povijest; Zadar -- Povijest; Zadar -- Crkvena povijest