Fasc. 2. e 3. (1898)
O Dalmaciji i Makarskoj u vrijeme napoleonskih previranja, o kugi u Makarskoj 1815. god., o kotorskom biskupu Stjepanu Pavlović-Lučiću, o makarskom gradonačelniku i plemiću Franji Ivaniševiću, o makarskom fratru Anti Luliću i o makarskom svećeniku i građaninu Antoniju Mercussichu.