Zur Monarchenreise nach Bosna-Hercegovina im Monate Juni 1910. - Boroša, Alojzij ([s. n.], 1910)
O prošlosti Bosne i Hercegovine, o ulozi katoličke crkve i potrebi ujedinjenja Bosne i Hercegovine s Hrvatskom.