Politička povijest grada Rijeke : izvadak iz djela "Rieka prema Hrvatskoj" = Storia politica della città di Fiume - Rački, Franjo (s. n., 1907)
Državno-pravna povijest Rijeke od prvog spominjanja imena Rijeka u 13. st. do "Riječke krpice". Djelo ne može biti u potpunosti izvadak iz knjige "Rieka prama Hrvatskoj" jer se u njemu raspravlja o "Riječkoj krpici" iz 1868., dok je "Rieka prama Hrvatskoj" izdana 1867.