[Skica za interieur u Velikom Varadinu] - Proksch, Josef (1876)
Prikaz ugaonog dijela interieura dvorane sa bogato ornamentiranim vratima , pravokutnim uokvirenim zidnim poljem oslikanim mitološkom scenom, ugaonim tabernaklom rokoko oblika , dijelom prozora sa dugom zavjesom, te stropom ukrašenim štukom u rokoko stilu.