[Interieur crkve u Schoenkirchenu] - Proksch, Josef (1860)
Prikaz interieura crkve baroknih karakteristika, sa pogledom na apsidu sa glavnim oltarom, skulpturama u nišama sa obje strane istoga, zidnom slikom sa motivom Bogorodice i Djeteta sa svecima i likovima koji im se klanjaju, iznad oltara, te oslikanim dijelom svoda sa prikazom Boga Oca i Krista; iznad svetišta križno-rebrasti svod.