Sull'origine dei conti di Veglia, sedicenti Frangipani : studio critico - Vassilich, Giuseppe (s. n., 1904)
Pisac pobija legendu o rimskom podrijetlu obitelji Frankopan. Oni su hrvatskog podrijetla a prezime Frankopan počinju upotrebljavati tek oko 1430. god.