[Muški akt sa štitom] - Horvat, Josip, slikar, 1904-1945 (1939)
Muški akt stoji u velikom raskoraku, nagnut prema naprijed, u profilu. U lijevoj ruci drži štit, a u druga ruka s mačem mu je uzdignuta.