Beiträge zur Geschichte der Republik Poljica bei Spalato mit besonderer Rücksicht auf die Reihenfolge der Veliki Knezen (Staatsoberhäupter) : mit 50 Abbildungen im Texte - Pavich, Alfons (A. Holzhausen, 1907)
O povijesti Poljica; u 1. dodatku podaci o poljičkoj obitelji Pavić, u 2. dodatku prijevod nekih turskih dokumenata iz 17. st. koji se tiču Poljica; na tabelama genealogija različitih grana obitelji Pavić.