[U prirodi] - Lovrenčić, Ivan, slikar (1980)
Sadržaj: slika je podijeljena u tri prizora: jedan gore i dva dolje. U gornjem dijelu kompozicije oblak, kiša, kukuruz, cvijeće i brijegovi. Donji lijevi dio sadrži stablo s plodovima. Donji desni dio prikazuje ruku koja drži ključanicu i pticu s velikim ključem u kljunu