Il canzoniere raguseo del 1507 - Cronia, Arturo (Pubblicazioni della Societa dalmata di storia patria. Ser. 2. Studi e testi ;, 1927)
O rukopisnom zborniku Nikole Ranjine iz Gimnazijske biblioteke u Zadru i o Jagićevu izdanju zbornika u Starim piscima, sv. 2., Zagreb 1870.; opis rukopisa i rasprava, 5-35. str.; Razlike u tekstu između Ranjinina rukopisa i Jagićeva izdanja.