Il canzoniere raguseo del 1507 - Cronia, Arturo (Zara : Societa dalmata di storia patria, 1927)
O rukopisnom zborniku Nikole Ranjine iz Gimnazijske biblioteke u Zadru i o Jagićevu izdanju zbornika u Starim piscima, sv. 2., Zagreb 1870.; opis rukopisa i rasprava, 5-35. str.; Razlike u tekstu između Ranjinina rukopisa i Jagićeva izdanja.
Bibliografske bilješke uz tekst.
Keywords: Hrvatska književnost -- Komparativne studije