Pravilnik Uzajamno-pripomoćne zadruge "Providnost" u Omišu (Uzajamno-pripomoćna zadruga Providnost, 1912)
Zadruga čija je svrha promicati uzajamnu štednju s ciljem dodjeljivanja pripomoći zakonitim nasljednicima umrlih članova zadruge ili davanja predujma članovima na obročno otplaćivanje.